Geh kopfüber Gehe zum Inhalt general.skip_to_footer

Veranstaltungen

In Žalec passiert immer etwas.

Aktuelle Veranstaltungen

Fontana piv Zeleno zlato

Odprtje IX. sezone delovanja

V petek, 5. aprila 2024, ob 19. uri prijazno vabimo na odprtje IX. sezone delovanja Fontane piv Zeleno zlato. 

Poleg odličnih piv slovenskih mikropivovarjev, ki jih boste lahko tudi to leto pokušali na prvi fontani piv na svetu, bo večer zapolnjen z izjemno priljubljenimi gosti s Hrvaške Klapo Intrade in Tomislavom Bralićem.

Prvi popotniški dan na Poti prijateljska okoli sveta pa pri fontani zaključi tudi Oli Walker, seveda pa razkrijemo tudi tokratnega ambasadorja ali ambasadorko Fontane piv Zeleno zlato. 

Vstop na prireditev je brezplačen.

Tri dnevni festival

Kriglfest

Ljubitelji piva, pivovarji, hmeljarji in lastniki pivnic že od leta 2007 praznujejo mednarodni dan piva - ta se odvija vsak prvi petek v avgustu in ker je Žalec zelena prestolnica slovenskega hmeljarstva in pivovarstva, se spodobi, da ta dan praznujemo tudi pri nas in to kar tri dni, letos bo to od 2. do 4. avgusta 2024.


Program letošnejga Kriglfesta razkrijemo kmalu.

Med hmeljišči in znamenitostmi Žalca in okolice

Pohod po hmeljski poti

Start tradicionalnega pohoda je pri Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva Slovenije. Ob pričetku pohoda vas pozdravita hmeljski starešina in princesa, ki simbolizirata hmelj.

Približno 14 km dolge ravninske poti se bodo letos pohodniki lotili v nasprotni smeri, kot je to bilo običajno pretekla leta - tako bo prva postojanka Rimska nekropola v Šempetru - arheološki park z veličastnimi grobnicami rimskih veljakov, ki so bogato okrašene z rimskimi mitološkimi motivi. Pot potem poteka ob reki Savinji, do Ribnika Vrbje, naravnega rezervata in zatočišča več kot 170 vrstam ptic. Naslednja postojanka je Dvorec Novo Celje, kjer je bil posajen eden prvih nasadov hmelja pri nas. In ko noge že malo bolijo in počitek prija, pa prispete nazaj do zadnje točke - Fontane piv Zeleno zlato.

Prijazno vabljeni na Pohod po hmelsjki poti, v soboto, 31. avgusta 2024, s startom ob 8. uri.

Preveri dogajanje

Vsi dogodki v Žalcu

Na spletni strani Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec so objavljeni vsi aktualni dogodki, ki se odvijajo v našem kraju. Prepustite se pestremu spektru kulturnih, športnih in turističnih prireditev, ki bodo obogatile vaš prosti čas v ozračju prijaznosti in gostoljubja našega majhnega mesta.